Zorgverzekering
Bij persoonlijke verzorging moet u denken aan hulp bij het opstaan, wassen en aankleden, en bij verpleging thuis aan wondverzorging en het toedienen van medicatie. Terminale zorg valt eveneens onder wijkverpleging die vergoed wordt door uw zorgverzekering. Net als de ondersteuning die u krijgt van bijvoorbeeld een thuiszorgcoördinator CVA (herseninfarct).
Als u wijkverpleging wilt aanvragen, neemt u contact op met de wijkverpleegkundige in uw wijk. Zij stelt de indicatie en regelt dat de zorg aan huis wordt geleverd. Voor patiënten die na ziekenhuisopname verpleging nodig hebben, kan er in het ziekenhuis (door de arts) een indicatie worden gesteld. Envida werkt samen met de ziekenhuizen in de regio Maastricht en het heuvelland. Op die manier kan tijdig de juiste zorg worden georganiseerd en vindt er een goede overdracht van zorg plaats.
Uw zorgverzekering betaalt ook bepaalde verpleegkundige behandelingen thuis. Voor deze zorg heeft u een verzoek van de medisch specialist/huisarts nodig. Er geldt dan een eigen risico. Tevens kunnen, afhankelijk van de soort behandelingen, materiaalkosten voor eigen rekening komen.
Als u of uw naaste in een zorgcentrum van Envida woont, worden er individuele afspraken gemaakt met het betreffende zorgcentrum.
Dieetbehandeling wordt tot drie uren per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit telt voor volwassenen (boven 18 jaar) mee bij het verplicht eigen risico. Voor kinderen geldt geen eigen risico. Binnen drie behandeluren kunnen 4 – 6 consulten gepland worden. Na deze drie uren kan eventueel een beroep gedaan worden op uw aanvullende verzekering. Het verschilt per aanvullende verzekering hoeveel dieetadvisering hierin is opgenomen. U kunt dit nakijken in uw polis. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u ook ons secretariaat bellen, (043) 3 690 620.
Daarnaast worden consulten vergoed vanuit de ketenzorg wanneer er sprake is van Diabetes, COPD of cardiovasulaire risico’s (o.a. ernstig overgewicht, verhoogde bloeddruk of cholesterolgehalte). Vergoeding vanuit ketenzorg valt niet onder het verplicht eigen risico. Uw huisarts kan u vertellen of u verwezen kunt worden vanuit de ketenzorg.
CONTRACTEN ZORGVERZEKERAARS
Envida is vrij ver met de contractonderhandelingen. Met de meeste verzekeraars is reeds een contract afgesloten. Met de andere verzekeraars zijn de onderhandelingen afgerond en kan het contract op korte termijn afgesloten worden. Voor de verschillende onderdelen per verzekeraar geven wij hieronder de laatste stand van zaken weer. Dit overzicht wordt geregeld geactualiseerd.
STAND VAN ZAKEN CONTRACTEN ZORGVERZEKERAARS 2025