Stel een vraag
Hoe kunnen wij u helpen?

verzorging en verpleging stomapatiënt

Wijkzorg diensten

‘Petje af voor verzorging en verpleging’

Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan was. “Eindelijk meer tijd voor ons kleinkind en andere leuke dingen in het leven”, lacht de 65-jarige Jan Backhuis . “Helaas kwam er een kink in de kabel”. Jan werd ziek, ernstig ziek zelfs.
 

“Op 25 november 2015 werd ik aan kanker geopereerd. Als gevolg hiervan deden zich meerdere  complicaties voor.  Allereerst kreeg ik een trombosebeen  en als klap op de vuurpijl moest ik daarna nog drie operaties ondergaan. Op 12 januari van dit jaar mocht ik weer naar huis, doodmoe en tot weinig in staat. Daarna heb ik moeten wennen aan een nieuw leven, o.a. als stomapatiënt. Dan kun je blij zijn dat er zoiets bestaat als thuiszorg van Envida.”

“Mijn vrouw, die zelf nog parttime werkt, en ik hebben niets zelf hoeven te regelen. Zodra bekend werd wanneer ik naar huis mocht gaan, is er vanuit ziekenhuis contact gelegd met thuiszorg van Envida. Aan alles was te merken dat het thuiszorgteam prima geïnformeerd was. Men kwam meteen in actie. Alle benodigde medicatie en materialen waren aanwezig. De voorraad wordt goed in de gaten gehouden. En als ik bijna door de voorraad heen ben, bestelt de verpleegkundige nieuwe materialen, die de volgende dag al geleverd worden.”

De heer Backhuis krijgt persoonlijke verzorging en verpleging van Envida. “Na zo veel ingrijpende operaties ben je in het begin volledig afhankelijk . Ik moest geholpen worden bij het douchen, aankleden, wond- en stomaverzorging. Dat is wennen. Als cliënt word je echter gestimuleerd om zo snel mogelijk zelf weer de regie te nemen. Dat is gelukt, ik had snel weer mijn zelfvertrouwen herwonnen.”

De heer Backhuis werd in de eerste weken na de operatie dagelijks verzorgd en verpleegd. Inmiddels is de frequentie teruggebracht naar drie keer per week.  De zorg wordt gegeven zolang als nodig is. “Binnenkort volgen er nog een aantal bestralingen. Ik weet niet wat voor effect dit op mij gaat hebben. Als het nodig is wordt de zorg weer uitgebreid. Dat wordt dan in overleg met de wijkverpleegkundige geregeld.”

In de eerste weken kwamen wel zeven verschillende thuiszorgverpleegkundigen over de vloer.  In dat opzicht accepteert de heer Backhuis dat er niet altijd dezelfde handen aan het bed kunnen staan. “Maar het is toch fijn als je een paar vaste hulpverleners over de vloer krijgt. Bij Envida is dat het geval. ‘Mijn team bestaat uit een vaste kern, waarbij Carla het vaakst komt.” 

“Ik kan geen enkele klacht noemen, ben echt super tevreden. Ons kleinkind woont in Utrecht. Voor mijn ziekte gingen we er iedere twee weken naar toe. Dan maakten we er een gezellige dag van. Toen ik ziek werd, kon dat opeens niet meer. Ik heb dat vreselijk gemist. Nu ben ik zover hersteld dat het wel weer kan.”

En de stoma: heeft de heer Backhuis daar inmiddels mee leren leven? “Leuk is anders, maar het is mij overkomen. Het is overigens een tijdelijke stoma. Als alles goed gaat, wordt hij aan het einde van dit jaar verwijderd. In mei ga ik met pensioen.  Het liep allemaal anders dan ik me had voorgesteld, maar ik ben blij dat ik weer mag genieten van het leven. Mede dankzij de goede zorgen van het thuiszorgteam van Envida.”

DEEL DEZE PAGINA OP
onze clienten vertellen
Mijn vrouw ervaart de zorg van Envida als liefdevol en als niet-gejaagd'
Amper drie jaar na het ‘dienbladincident’ is mevrouw van Es (67) volledig afhankelijk van zorg. Ze kan bijna helemaal niets meer en ook het praten gaat moeizaam.
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’
Mevrouw Overhof praat er vrij laconiek over, maar de valincidenten in combinatie met haar toenemende ouderdom en gebreken (naast reuma heeft ze ook last van trombose en diabetes) hebben er wel voor
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Terugwinnen van zelfstandigheid’
Pats-boem, van het ene op het andere moment staat je leven volledig op zijn kop. Ben je ineens overgeleverd aan de zorg van anderen. Het overkwam de nu bijna 55-jarige Maastrichtenaar Michel Jongen
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Als ik iets vraag, zijn ze er voor mij’
“Ik heb hartritmestoornissen, last van mijn luchtwegen, een beginnende spierziekte en nu ook nog eens een lichte hernia. Ik kan bijna niet meer bukken. Zonder zorg red ik het niet.“
Lees meer
onze clienten vertellen
Dagelijks persoonlijke verzorging, behalve op zondag
Mevrouw Bessems (65) is blij met en erg tevreden over de zorg die ze krijgt van het thuisteam Wittevrouwenveld. “De persoonlijke verzorging is uitstekend. Bovendien zijn de meisjes allemaal even lief
Lees meer
onze clienten vertellen
‘Petje af voor verzorging en verpleging’
Hij is altijd gezond geweest, had plezier in zijn werk als medewerker Personeelszaken bij het MUMC in Maastricht, maar keek toch uit naar zijn pensioen dat nog maar een paar maanden van hem vandaan
Lees meer
|