Wat is intercollegiale toetsing?
Intercollegiale toetsing is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij verpleegkundigen hun eigen handelen toetsen volgens een vaste systematiek. De dagelijkse praktijk wordt getoetst aan geldende kwaliteitsnormen. Individueel en gezamenlijk worden lessen getrokken. Het doel van intercollegiale toetsing is ‘het vergroten van de kwaliteit van het professioneel handelen van wijkverpleegkundigen’. Een groep voor intercollegiale toetsing bestaat uit 7 à 9 wijkverpleegkundigen en een procesbegeleider en komt vier keer per jaar bij elkaar.
Doelstelling en resultaat van de pilot
In de pilot ligt de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van de indicatiestelling als onderdeel van het verpleegkundig cyclisch proces. In de pilot worden de uitgangspunten, randvoorwaarden en de werkwijze voor intercollegiale toetsing bij Envida uitgewerkt om zo intercollegiale toetsing verder uit te rollen binnen de wijkzorg. De pilot wordt geëvalueerd en waar nodig wordt de werkwijze aangepast.
Wijkverpleegkundigen gezocht
16 deelnemers intercollegiale toetsing gezocht
Voor de twee pilotgroepen intercollegiale toetsing zoeken we 16 enthousiaste wijkverpleegkundigen, die aan de slag willen om de indicatiestelling verder te verbeteren. Bij de samenstelling van de groepen houden we rekening met een goede spreiding over de wijken.
Aanmelden
voor deelname aan een van de pilotgroepen kan door voor 20 september een mail te sturen naar Mariska de Bont (mariska.de.bont@envida.nl).