Op 1 december jl. is de eerste horecamedewerker in de zorg begonnen. Momenteel zijn dit er al 18. Een win-win.
Inge Kluyt, directeur HR bij Oostwegel Collection: ‘Omdat wij het als werkgever belangrijk vinden dat ook de mensen met een 0-uren contract de mogelijkheid moeten hebben om de komende maanden inkomsten te genereren, heeft onze afdeling HR het initiatief genomen om de samenwerking aan te gaan met Envida en Sevagram. Juist in de zorg zijn nu extra handen nodig en wij hebben de gastgerichte en empathische medewerkers waar de zorg behoefte aan heeft.’
Hoe kan iemand zonder zorgdiploma en zonder ervaring in deze sector iets betekenen? Met een hoge werkdruk in de zorg, is er vooral behoefte aan het geven van extra aandacht aan bewoners, cliënten en familieleden. De ondersteuning vanuit de horeca zal hier dan ook vooral op worden ingezet, zoals in het restaurant van een locatie of bij de receptiebalie.
‘Fantastisch dat ik zo enorm van betekenis kan zijn’
Zo werkt Chantal Weijers (25) nu als zorgondersteuner bij de locatie Campagne van Sevagram: ‘Ik werk al vier jaar met heel veel plezier als Chef de Rang in Bistrot de Liège op Château St. Gerlach. En door het tijdelijk sluiten van de restaurants voel ik natuurlijk ook het effect van Corona in onze sector. Toen Oostwegel Collection met het idee kwam om de zorg te ondersteunen in deze moeilijke tijd, sprak me dat onmiddellijk aan. De zorg heeft me altijd al getrokken: mijn moeder is er ook in werkzaam dus ik ben bekend met het tekort in de zorg. Ik heb dan ook meteen gereageerd en een week later kon ik aan de slag.'