Maar liefst drie weken zijn er diverse informatiebijeenkomsten. Bezoek ze voor het vergroten van uw kennis en doe er uw voordeel mee. Deze bijeenkomsten worden verzorgd door een deskundige op het gebied van het betreffende thema. Op deze pagina leest u welke dit zijn.
♦ Denk na over de laatste levensfase
Al lijkt het einde van het leven ver weg, toch is het goed om vroegtijdig stil te staan bij afscheid en sterven. Wat zou ik willen? Wat moet ik regelen? Wat is kwaliteit van leven en kwaliteit van afscheid voor mij? Wat betekend het voor mijn naasten? Welke ondersteuning en begeleiding is nodig én mogelijk? Wat is palliatieve zorg? Het kan belangrijk zijn om op tijd na te denken over uw wensen en verwachtingen in de laatste fase van het leven en dit te bespreken met uw naasten en zorgverleners. France Warmenhoven, arts, aangesloten bij netwerk palliatieve zorg, informeert u over dit thema.
► Donderdag 13 februari, 13.15 - 15.00 uur, Sportpark Heugem (SMILE), Grondsvelderweg 90 te Maastricht
♦ Zo hoeft gezond eten niet duur te zijn
Er is veel voor te zeggen om de btw op groente en fruit te verlagen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om gezonder te eten. Maar is gezonde voeding echt altijd veel duurder? U krijgt veel tips over alternatieven voor duren ingrediënten. Ook krijgt u meer inzicht in de voedingswaardetabletten op etiketten. Waar moet u op letten en hoe kunt u met de kennis van het etiket weloverwogen keuzes maken? Deze informatiebijeenkomst wordt verzorgd door twee diëtisten.
► Maandag 27 januari, 13.30 -15.30 uur, Oudersvoorouders pand, Galjoenweg 64 te Maastricht
► Dinsdag 11 februari, 13.30 - 15.30 uur, 't Gulperhoes, Rosstraat 5 te Gulpen
♦ Vallen is vaak te voorkomen
Waarom vallen ouderen vaker dan jongeren en vaak met grote gevolgen? Een fysiotherapeut van Envida vertelt u waardoor dit komt. Ook ontdekt u hoe u zelf het risico op vallen kunt verkleinen. Doe tijdens de informatiebijeenkomst een test en ontdek meteen hoe groot de kans voor u is dat u valt. Een ergotherapeut van Envida laat zien welke handige hulpmiddelen er zijn om vallen te voorkomen.
► Dinsdag 4 februari, 14.00 -16.00 uur, Oudersvoorouders pand, Galjoenweg 64 te Maastricht
► Woensdag 12 februari, 14.00 - 16.00 uur, 't Gulperhoes, Rosstraat 5 te Gulpen
♦ Verminder de kans op dementie
Het aantal mensen met dementie gaat de komende jaren flink toenemen. Er is helaas nog geen medicijn dat dementie kan genezen. Wel weten we inmiddels dat we de kans op dementie potentieel met 40% kunnen beïnvloeden door een (hersen)gezonde leefstijl te handteren. Kay Deckers, assistent professor aan de Universiteit Maastricht, vertelt er meer over.
► Donderdag 30 januari, 10.00 - 12.00 uur, Sportpark Heugem (SMILE), Grondsvelderweg 90 te Maastricht